Att se & göra

Din vistelse på Låsta Gårdshotell ska bli precis så som du vill ha den – det är vårt mål.

Vill du bara ha skön avkoppling eller vill du besöka något trevligt utflyktsmål? Vi gör allt vi kan för att möta dina önskemål. Vi kommer gärna med tips och inspiration.

  • Cyklar finns att hyra
  • Du kan också låna kubbspel och använda vår bouleplan

Klappa och mata djuren

Här på Låsta bor det inte bara människor utan också flera djur. Kom och hälsa på dem! Barnen får klappa, mata djuren och även plocka ägg, efter överenskommelse. I dag bor de här djuren hos oss: hästar, får och lamm, höns, tuppar och kycklingar, tre katter och två hundar. Det finns även ett bi-samhälle där vår fantastiska honung kommer ifrån. En av kuporna har ett plexiglasfönster så man tydligt ser hur bina har byggt upp sin bikupa inuti.

Under sommarmånaderna håller vi i mån av tid en liten “Låsta-safari” för de barn och vuxna som vill.


Pizzaugn

Designa din egen pizza och grädda den i vår fantastiska vedeldade pizzaugn. En trevlig familjeaktivitet.


Grilla

Njut av uteplatsen på Låsta Gårdshotell! Här kan du sitta länge under ljumma kvällar – gärna med något gott i glaset och på grillen.


Gör en cykelutflykt

Ta en cykeltur i det sörmländska landskapet! Här finns mycket att upptäcka, som bär- och svampmarker, fornlämningar och vackra utsiktsplatser. Med en picknickkorg på pakethållaren kan du stanna ute hela dagen. Ta med din egen cykel eller låna hos oss.

  • Cyklar finns att hyra på Låsta Gårdshotell

I närheten


Bada och paddla kanot/kajak

Nära Låsta finns Mälaren och många mindre badsjöar som lockar med svalkande dopp eller en simtur. Närmsta badplats Lötbadet ca 2,5 km. Många av sjöarna passar perfekt för paddling – glid ut på vattnet och upplev den totala närheten till naturen.


Ta en ridtur

Upplev det sörmländska landskapet från hästryggen! Runt Strängnäs finns ett stort antal stall och hästgårdar, med olika aktiviteter såsom turridning med mera.
Mer information hittar du på följande webbplatser:


Fiska

Kanske tycker du om att fiska varför inte pröva lyckan i Mälaren som är Sveriges tredje största sjö, här kan du fiska efter gös, abborre, gädda och många fler arter. Det är fritt att fiska i Mälaren för både svenska och utländska medborgare så länge handredskap för fiske används.

Guidad fisketur på Mälaren eller i Trosas skärgård
Vill du uppgradera fiskeäventyret med hjälp av en erfaren fiskeguide? Passar både dig som är en erfaren sportfiskare som söker nya utmaningar och vill slipa på dina färdigheter eller dig som är en nybörjare som vill ha en rolig och lärorik dag på sjön.


Golf

Inom cirka 30 minuters bilfärd från Låsta finns inte mindre än åtta golfbanor. Här finns till exempel Strängnäs golfbana, Mariefreds golfbana, Stallarholmen, Norrby golf, Strands golfbana med flera. Ökar du på tiden med en halvtimme till, så finns mer än dubbelt så många. Så packa golfbagen för en härlig dag med golf i gott sällskap!


Skidåkning

När vintern bjuder på snö är det härligt att åka skidor. Strängnäs golfbana brukar ha fina skidspår. Att ge sig ut på fälten eller i skogen mellan snötyngda grenar är en sällsam upplevelse.


Strängnäs

På tio minuter når du Strängnäs, den idylliska småstaden med anor från medeltiden. Här kan du strosa på kullerstensbelagda gränder bland röda stugor, och här finns såväl caféer som till exempel Grassagården, från 1600-talet, som unika butiker och moderna köpkedjor. Mitt i staden finns både gästhamn och en badstrand, och på höjden tronar väderkvarnen och den mäktiga domkyrkan.


Mariefred

Bara 17 km från Låsta ligger den pittoreska småstaden Mariefred. Strosa runt i den vackra stadskärnan eller längs strandpromenaden, bland hus från mitten av 1700-talet. Eller varför inte göra ett besök på Gripsholms slott. När fikasuget sätter in väntar mysiga caféer och restauranger. Mariefred bjuder också på små butiker, med alster av lokala konstnärer och hantverkare. Här finns också Museijärnvägen och stationshuset där ni kan lösa biljett till en mycket uppskattad tur med det gamla tåget. Kanske blir det en tur med tåget till Taxinge slott som även kallat “Kakslottet” berömt för för sin stora kakbuffé.


Båttur till Birka

Gör en dagsutflykt till Birka Vikingastad med båt.

I Sverige finns det 15 platser som anses vara så värdefulla att de får vara med på Unescos världsarvslista. Birka-Hovgården är ett av dem. Här finns mängder av fornminnen – och fortfarande mycket kvar att upptäcka.


Stockholm

Passa på att besöka Sveriges vackra huvudstad när du bor på Låsta Gårdshotell. Strängnäs ligger bara 7 mil från Stockholm, så du är där på en knapp timme – antingen med bil eller tåg.


Selaön

Till Selaön går färden från Stallarholmen över sundet på Sveriges största insjöbro. Här vid Mälarens strand, tronar Mälsåkers slott – ett perfekt utflyktsmål för dig som vill uppleva både kultur och natur. Slänten nedanför slottet passar också utmärkt för en picknick med efterföljande bad. Selaön är även rik på fornlämningar, bland annat en unik skeppssättning vid Åsa gravfält. Gravfältet är också ett populärt utflyktsmål när backsipporna blommar på kullarna under  april- och majmånad.


Åkers styckebruk

I närbelägna Åkers bergslag väntar en fantastisk natur med mängder av upplevelser. Här finns både vandrings- och kanotleder. Liksom fiskesjöar och historisk gruvmiljö. På vintern lockar härliga isar för dig som åker långfärdsskridskor.